Jei norite būti sveikesni – valgykite daugiau skaidulinių medžiagų turintį maistą

- apsaugo nuo vidurių užkietėjimo;
- padeda greitinti maisto judėjimą žarnyne (ypač netirpios skaidulinės medžiagos, kurių daug yra kviečių sėlenose);
- padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje bei mažinti padidėjusią gliukozės koncentraciją kraujyje iš karto pavalgius (ypač esančios avižų ir miežių sėlenose tirpios skaidulinės medžiagos);
- mažina širdies ir kraujagyslių ligų, antro tipo cukrinio diabeto bei storosios žarnos vėžio atsiradimo riziką.
- viso grūdo dalių turintys duonos gaminiai;
- ankštiniai;
- riešutai;
- sėklos;
- dauguma daržovių;
- vaisiai, uogos;
- kviečių bei avižų sėlenos;
- džiovintos slyvos.
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą Lolita Gulbinaitė