SPALIO 16-ĄJA MINIMA PASAULINĖ MAISTO DIENA! ???????

- dažnas ir tinkamas rankų plovimas, tai paprasčiausias ir saugiausias būdas pašalinti nuo jų užkrečiamųjų ligų sukėlėjus ir sumažinanti riziką užsikrėsti ne tik per maistą plintančiomis infekcinėmis ligomis, bet ir virusinėmis kvėpavimo takų infekcijomis, gripu;
- atsakingas maisto pasirinkimas, atkreipiant dėmesį į gamintojų nurodytą galiojimo ar suvartojimo laiką;
- saugus maisto gaminimas – tinkamas apdorojimas karščiu, tinkamas laikymas, tinkama maisto ruošimo ir rankų higiena.
5 PAGARINDINĖS TAISYKLĖS, KAD MAISTAS BŪTŲ SAUGUS



Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą Lolita Gulbinaitė