Sveikatos stiprinimo programa

Dalyviai buvo skatinami rinktis sveikatai palankius maisto gaminimo būdus (virimą vandenyje, garuose, troškinimą ir kitus), vengti riebaluose keptų, riebių maisto produktų.
Užsiėmimo antroje pusėje visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Monika Balčiūnienė atliko dalyvių sveikatos būklės vertinimą, išmatuojami jų kūno rodikliai. Eigoje išdalinti sveikatos stiprinimo programos efektyvumo įvertinimo klausimynai, siekiant įvertinti programos efektyvumo ir tęstinumo galimybes. Buvo aptariami tirtų sveikatos būklės rodiklių ir gyvensenos pokyčiai.
Programos metu dalyviai buvo supažindinti su:
- Sveika gyvensena ir jos reikšme lėtinių neinfekcinių ligų prevencijai.
- Širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto rizikos veiksniais, komplikacijomis, sveikatos rodikliais.
- Mitybos reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai.
- Fizinio aktyvumo reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto prevencijai.
- Streso reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui, streso valdymu.