Sveikatos stiprinimo programa
Balandžio 5 d. vyko paskutinis širdies kraujagyslių ir cukrinio diabeto sveikatos stiprinimo programos užsiėmimas, kurio metu dietistė Vaida Merkelytė programos dalyviams pasakojo apie sveikatai palankius ir maistines savybes tausojančius maisto gaminimo būdus, dietas, vegetarinę, veganinę mitybą, žaliavalgystę bei valgymo sutrikimus.
Dalyviai buvo skatinami rinktis sveikatai palankius maisto gaminimo būdus (virimą vandenyje, garuose, troškinimą ir kitus), vengti riebaluose keptų, riebių maisto produktų.
Užsiėmimo antroje pusėje visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Monika Balčiūnienė atliko dalyvių sveikatos būklės vertinimą, išmatuojami jų kūno rodikliai. Eigoje išdalinti sveikatos stiprinimo programos efektyvumo įvertinimo klausimynai, siekiant įvertinti programos efektyvumo ir tęstinumo galimybes. Buvo aptariami tirtų sveikatos būklės rodiklių ir gyvensenos pokyčiai.
Programos metu dalyviai buvo supažindinti su:
Dalyviai buvo skatinami rinktis sveikatai palankius maisto gaminimo būdus (virimą vandenyje, garuose, troškinimą ir kitus), vengti riebaluose keptų, riebių maisto produktų.
Užsiėmimo antroje pusėje visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Monika Balčiūnienė atliko dalyvių sveikatos būklės vertinimą, išmatuojami jų kūno rodikliai. Eigoje išdalinti sveikatos stiprinimo programos efektyvumo įvertinimo klausimynai, siekiant įvertinti programos efektyvumo ir tęstinumo galimybes. Buvo aptariami tirtų sveikatos būklės rodiklių ir gyvensenos pokyčiai.
Programos metu dalyviai buvo supažindinti su:
- Sveika gyvensena ir jos reikšme lėtinių neinfekcinių ligų prevencijai.
- Širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto rizikos veiksniais, komplikacijomis, sveikatos rodikliais.
- Mitybos reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai.
- Fizinio aktyvumo reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto prevencijai.
- Streso reikšme širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui, streso valdymu.