Sveiko maisto konkursas "Valgyk į sveikatą"
KVIEČIAME REGISTRUOTIS Į SVEIKO MAISTO KONKURSĄ.
Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras š. m. birželio 8 d. Kirnaičių festivalio „Tas kraštas Lietuva vadinas...“ metu organizuoja sveiko maisto konkursą „Valgyk į sveikatą“.
TIKSLAS IR UŽDAVINIAI
- Konkurso tikslas – propaguoti sveiką mitybą, kaip vieną pagrindinių sveikos gyvensenos aspektų, skatinti daržovių ir vaisių vartojimą.
- Konkurso uždaviniai:
- skatinti gyventojus domėtis sveika mityba;
- stiprinti sveikos mitybos įgūdžius bendruomenėse;
- siekti kuo didesnio sveikatai palankios mitybos propagavimo.
- Konkurso objektas – pagaminti sveikatai palankūs patiekalai tema „Valgyk į sveikatą.“ atspindintys požiūrį, nuomonę, nuostatas, patirtį apie sveikatai palankią mitybą.
- Kiekviena Konkurse dalyvaujanti komanda turi pristatyti trijų rūšių patiekalus:
- užkandis,
- salotos,
- desertas.
- Patiekalai turi būti pagaminti iš augalinių produktų (daržovės, vaisiai, uogos, sėklos ir pan. Gali būti naudojami pieno produktai).
- Konkurso dalyvių stalų apipavidalinimas:
- stalas turi būti padengtas ir dekoruotas;
- ant stalo turi būti užrašas su komandos pavadinimu;
- prie kiekvieno patiekalo turi būti patiekalo sudedamųjų dalių aprašas;
- degustuojamų patiekalų turi pakakti 7 degustuojantiems asmenims;
- turėti vienkartinius indus, skirtus degustacijai komisijos nariams.
- Kiekvienai komandai – Konkurso dalyvei skiriama 5–7 min. patiekalų pristatymui bei jų degustavimui.
- Vertinimo komisija sudaryta iš trijų asmenų.
- Atskirai vertinime dalyvauja vaikų balsas.
- Atskirai vertinime dalyvauja bendruomenių balsas.
- Komisija atsižvelgia ar bendruomenių padengti bei parengti stalai eksponavimui stalai atitinka šiuos kriterijus:
- patiekalų palankumas sveikatai (mažiau cukraus, druskos, daugiau skaidulinių medžiagų ir pan.);
- patiekalų gamybos kūrybiškumas ir originalumas;
- patiekalų skonis, kompozicija ir pateikimas.
- Vaikų balsas bei bendruomenių balsas turi po +20 papildomų balų, kuriuos gali paskirstyti bendruomenėms savo nuožiūra.
- Vertinimo komisijos narių darbo kriterijai:
- trijų komisijos nariai individualiai vertina dešimties balų sistema kiekvieną patiekalą pagal 16 punkte pateiktus kriterijus;
- trijų komisijos narių individualūs įvertinimai sumuojami ir gaunami bendri balai;
- vaikų balsas bei bendruomenių balsas paskirsto papildomus balus, kurie sumuojami prie komisijos balų.